Waarom

Waarom ?

De Mooiste Markt

De Mooiste Markt is een waardevolle werk- en leerplek voor talenten die met een steuntje in de rug terugkomen op de arbeidsmarkt.

De sociale partners versterken elkaar door het bundelen van krachten, op bijvoorbeeld het vlak van begeleiding, marketing, opleiden.  Voor de doelgroep is het een laagdrempelige manier om uit te vinden wat bij je past: welke bijdrage kun je leveren, waar ben je goed in? Uitval bij de ene werkwinkel kan wellicht opgevangen worden door passender werk bij de andere werkwinkel.

Laat de talenten floreren in waar ze goed in zijn, zodat de klanten opbloeien na aankoop.

Waarom?

Ons verhaal

De Mooiste Markt is ontstaan vanuit het inzicht dat jongeren met een achterstand tot de arbeidsmarkt moeilijk aan -begeleide- banen komen EN dat zij te weinig zichtbaar zijn in de maatschappij. Hoe mooi zou het zijn als je talenten kunt begeleiden, opleiden en laten opbloeien in een omgeving die veilig voelt, maar waar ze wel in contact blijven met de samenleving. Vanuit de droom van een grote indoor markt met zeker 5 of 6 winkeltjes, is de 1e opstart van De Mooiste Markt een wat bescheidenere vorm, maar daarom niet minder waardevol! En die grote droom gaat ooit nog wel een keer uitkomen…

Het initiatief voor deze sociale onderneming komt van Ilse Visser, ondernemer, vrijwilliger en moeder van een autistische zoon, die vindt dat we meer moeten mengen en ontmoeten. “Van ontmoetingen tussen klanten en talenten met een achterstand tot de arbeidsmarkt leren we allemaal, groeien we en bloeien we op.”

Visie
De samenleving inclusiever maken voor en met talenten met een afstand tot de arbeidsmarkt

Missie
Door middel van een winkelplek met werkplaatsen waar diverse producten worden gemaakt en direct verkocht worden door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

Logo

Ook vanuit een kronkelig pad vindt iedereen uiteindelijk zijn weg om te integreren in de samenleving.